Mascote Cu Ciocolata
Sursa Mascote cu ciocolata
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De multe ori m-am intrebat daca numele pe care le purtam ni se potrivesc.
Au ele legatura cu caracterul nostru, cu temperamentul sau aspectul nostru?
Un nume poate fi frumos, inspirat, expresiv sau poate fi comun, sters, fara mesaj.
Parintii sint cei ce decid ca pe drumul vietii sa purtam cu noi povara unui nume semnificativ, a unui nume ca o melodie frumoasa sau a unuia ca un sunet fals.
Imi place sa cred ca numele pe care il port exprima bucuria pe care au simtit-o parintii mei la venirea mea pe lume, un nume cu rezonanta crestina triumfala, o explozie de veselie ca cea a mugurilor plantelor cind se deschid pentru o noua etapa de viata.
Senzatia mea este ca numele pe care il port mi se potriveste ca o manusa si multumesc parintilor mei pentru acest dar minunat.
Mi-a insotit neastimparat copilaria poznasa, m-a strigat din catalog, mi-a soptit la ureche dragostea cum numai iubirea mea mare o putea face cu privilegiul de a fi singurul care il rosteste intreg, a creat legatura prieteneasca dintre mine si copiii mei si l-au gungurit nepotii cu glasul cristalin.
Sarbatoresc cu bucurie in Duminica Floriilor numele ce-l port si, ca o gazda buna, imi tratez musafirii cu un desert care nu putea fi decit unul pe masura numelui meu: simplu, fin, savuros, cu temperament dar sobru si aspectuos: mascote cu ciocolata.
Si-au dat concursul doar patru ingrediente pentru realizarea acestei prajituri:
- 2 1/2 bucati (500 grame) cuvertura de ciocolata neagra cu un continut de cacao de 52%
- 300 ml smintina de separator
- 50 ml lichior Disarono amaretto
- 25 grame de unt
Intii am pregatit la indemina sase forme de briose de unica folosinta.
Am topit apoi la bain-marie 100 grame de ciocolata,
pe care am aplicat-o cu ajutorul unei pensule pe formele pregatite, in trei straturi succesive cu timp de racire intre ele (un strat ciocolata, racire 5 minute, un alt strat de ciocolata topita, din nou racire timp de 5 minute si inca un strat ciocolatos). Se lasa formele la frigider cit timp se pregateste crema ganache.
Pentru crema punem intr-un vas 1 1/2 tablete de ciocolata si 300 ml smintina dulce, grasa, de separator, asezind apoi vasul deasupra unui alt vas in care fierbe apa fara a atinge fundul vasului cu ciocolata.
Adaugam si lichiorul Disarono amaretto
amestecind continuu pina la topirea completa a ciocolatei si omogenizarea compozitiei.
Se lasa crema sa se raceasca apoi, cu ajutorul unui mixer cu teluri spumam usor.
Se scot cosuletele de ciocolata din forme, cu grija insa cu ceva rapiditate asa incit caldura degetelor sa nu topeasca formele.
Se distribuie uniform crema ganache in cosulete dupa care se introduc din nou la frigider pentru ca, crema sa capete consistenta.
Cind acest lucru s-a intimplat (crema s-a inchegat) topim la bain-marie si restul de ciocolata impreuna cu 25 grame de unt cu care umplem un posh. Cu ajutorul acestuia formam un caroiaj deasupra cremei pentru a crea baza prajiturii.
"Festival in my mouth"! (ca sa citez pe cineva).
Sa aveti o zi buna, sa va simtiti minunat, si sa petreceti fericiti de Florii pregatindu-va cu smerenie pentru Saptamina Patimilor!