contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mascota

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mascota este unul din deserturile ciocolatoase care imi plac mult.Era prajitura preferata a lui Dinu, sotul meu. Credeam ca-i mult mai complicat de facut, dar o sa vedeti ce simplu se face.Cat priveste crema, am ales sa fac crema ganache in proportie de 1:1, adica o parte de ciocolata,o parte de frisca si nu 1:2 cum era in reteta din care m-am inspirat.Este una din retetele acelea la care mai mult scrii, explici si tii la rece , decat faci efectiv.
INGREDIENTE:
ptr.8 buc
-200 g ciocolata amaruie
ptr.crema ganache:
-250  g ciocolata
-250 ml frisca
-esenta de rom dupa gust
-o lingurita extract de vanilie, sau esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE :

1.Preparam intai crema ganache : se incalzeste frisca pana aproape fierbe, apoi se pune peste ciocolata rasa sau rupta bucatele si se amesteca temeinic pana se dizolva ciocolata.Sau se poate incalzi la bain marie frisca impreuna cu ciocolata,pana se topeste,dar avand grija sa nu supraincalzim amestecul.Se adauga esenta de rom si de vanilie si se lasa apoi amestecul la racit.

2.Dupa ce s-a racit, se mixeaza pana devine o crema spumoasa .

3.Intretimp se topeste ciocolata amaruie la bain marie, si cu ajutorul unei pensule, se ung peretii unor forme de silicon pentru muffins (se pot folosi si cate 2 hartii de muffins) cu ciocolata, cat mai uniform,apoi se dau formele la rece, pana se intareste bine ciocolata.
4.Pentru mai multa siguranta , dupa ce s-au racit se mai pot unge o data cu un al doilea strat de ciocolata si se lasa din nou la rece sa se intareasca si al doilea strat.



5.Se umplu formele cu crema, apoi se desprinde cu mare grija forma de silicon de invelisul de ciocolata.Se poate desprinde forma si inainte de a le umple, dar mie mi s-a parut mai sigur si usor asa.

6.Peste crema se pune capac de ciocolata topita si se lasa la rece cateva ore.

7.Se mai poate desprinde forma de silicon (sau hartie) la sfarsit, dupa ce e toata prajitura construita. Asa mi se pare cel mai simplu si cu procent de reusita totala la desprinderea formei.

Reteta este inspirata de pe blogul lui Iulian si este pentru Provocarea secreta gazduita luna aceasta de Adela.