Masa Pentru Supeu (ii)
Sursa Masa pentru supeu (II)
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A fi o gazda a la doamna Comsa inseamna sa fii vigilenta si atenta mai ceva ca la servicile secrete, sa anticipezi orice dorinta a musafirilor, sa fii un model de discretie si eleganta si, in acelasi timp, sa fii sufletul adunarii, sa faci conversatie, sa produci buna dispozitie si o atmosfera primitoare. Dar pentru noi, experte in preparatul prajiturilor cu bebe atarnat de picioare, jongland intre familie, serviciu si sine insusi, asta ar trebui sa fie floare la ureche, nu?
"Dupa ce s-au servit mezelurile, se aduna farfuriile si tacamurile de mezel, apoi se serveste bulion in cesti cu pateuri, sau oglio-supa, apoi adunandu-se cestile, farfuriile si lingurile, se servesc celelalte mancari de pe masa observand, ca dupa fiecare mancare sa se schimbe farfuriile si tacamurile; in fine se vor servi crema gelatina de poame, spume si inghetate, toate pregatite in forme si rasturnate pe farfurii de sticla.
Serviciul sa fie prompt, totdeauna facut din partea stanga a persoanei servite si fara a produce sgomot, observand strict, ca invitatii sa nu fie deloc deranjati.
Dupa ce s-a terminat masa, luam farfuriile si tacamurile, precum si ramasitele de felii de paine si adunam firimiturile cu peria de masa, anume pentru acest scop."