Masa De Seara - O Alta Delicioasa Vizita La Doamna Comsa (1925)
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O noua lectie a doamnei Comsa despre cum sa fim gazde bune si primitoare. Ca de obicei, suntem tratati cu atentie si grija la detalii din care fiecare avem ceva de invatat si meniul este generos cu stomacelul nostru si nemilos cu silueta, mancarurile de mai jos au reteta in carte, le vom incerca pe toate incetul cu incetul.
"Aranjamentul mesei va fi intocmit precum am indicat mai sus (adica la Masa de dejun), numai ca se va mai adauga pentru fiecare persoana inca cate o farfurie adanca, pentru supa si atatea pahare, cate feluri de vin se vor servi, exceptand paharele pentru champagne, cari nu se vor pune la masa, decat in momentul in care se va servi champagnea. Dupa mezelurile indicate mai sus, cu care se incepe masa si dupa luarea farfuriilor si a tacamurilor de mezeluri, - servim:
- Supa de manatarci imitate; muschi fript nabusit si garnisit; friptura de clapon cu salata; budinca torta; poame; cafea; liquer.
- Supa cu consomme; rasol de peste; porumbei umpluti pe varza de Bruxel; strudel de mare; diferite prajituri; branzeturi; poame; cafea.
- Supa de ragout; pasteta de ficat de gasca cu aspic; rata pe cerc de orez; diferite prajituri cu crema; compot; cafea.
- Supa de raci; becase; spinare de miel garnisita; muschi umpluti; spuma de smeura; poame; cafea.
- Supa de budinca; rasol de raci cu mayoneza; spinare de iepure; pui umpluti; budinca cu satou; torta; inghetata.
- Supa cu prajitura imperiala; hospot; spinare de caprioara; clapon; omelet-soufle; poame; cafea."