contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marzipan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru ca Alice m-a intrebat cum fac Marzipanul, m-am gandit sa va arat cum arata marzipanul pe care l-am folosit eu si ce sfaturi de utilizare am primit... E bine si pentru mine sa mi le trec undeva, pentru ca de la prima laa doua utilizare... uitasem instructiunile de folosire...

 

Anasia mi-a cumparat si marzipanul si tot ea mi-a zis si cum sa il utilizez... Multumesc frumos Anasia...

 

Cutia din imagine contine 1 kg marzipan. Scos din cutie si din punga, arata ca in imaginea de mai jos. Eu am avut nevoie de jumatate din cantitate, asa ca bucata de mai jos am taiat-o cu cutitul in doua bucati.

 

Marzipanul se poate framanta direct pe masa cu zahar pudra cernut. Eu mi-am cernut zahar pudra si mi l-am pus intr-o farfurie pe masa. Am pesarat direct pe masa curata zahar si am dat si pe maini... Cand a "disparut" zaharul, pudram din nou, pentru a nu se lipi si a putea framanta mai bine.... Inghite foarte mult zahar praf fara a-si schimba consistenta sau elasticitatea (ce am patit eu la tortul bust de mi s-a crapat a fos cu siguranta pentru ca aveam ceva pe foc si s-a facut abur in bucatarie, deoarece prima data la printesa Deea, nu am patit asa ceva si am framantat mult mai mult si am folosit si mai mult zahar pudra.

 

Dupa ce s-a framnatat bine, incorporandu-se si culoarea dorita uniform, se intinde cu sucitorul, pudrat si el putin cu zahar pudra o foaie nu foarte subtire sa nu se crape (nu mai subtire de 3 mm).

 

Pe torturi se pune doar peste un strat de unt (eu am frecat untul spuma cu zahar pudra cu aroma de vanilie si apoi l-am intins peste tort si l-am nivelat).

 

Atentie!!!... Nu trebuie sa intre in contact cu frisca, ciocolata etc... deoarece se topeste.

 

Eu am uitat de acest sfat si la Tortul diplomat am facut flori de lapte praf si mai voiam sa pun o fundita.. Cum nu mai aveam chef de framantat alta pasta de lapte praf, mi-am amintit ca aveam marzipan rosu in punga la frigider... Am luat o bucatica mica, l-am framantat, intins si am facut fundita... Am pus fundita pe frisca, asa cum se poate vedea si la tort (uitand total de sfaturi)... si tot taind din el, dupa vreo 36 ore la o felie am observat ceva rosu ca o gelatina peste frisca... si nu stiam de unde este... ca sa imi amintesc ca acolo fusese o bucata de funda rosie din marzipan... care se topise in contact cu frisca...

 

Daca v-au ramas bucati de foaie nefolosite, puteti sa le framantati putin si sa le puneti inapoi in frigider, intr-o punga legata bine la gura.

 

Atentie, nu puteti refolosi bucaile pe care le-ati atins de unt... Daca ajustati foaia, taind direct de pe tort anumite bucati si acestea au intrat in contact cu untul, le aruncati....

 

Acesta e marzipanul folosit de mine si acestea sunt sfaturile pe care le-am primit de la Anasia si pt care ii multmesc din suflet...

 

Sper ca va este de folos ce v-am zis aici, pentru cine nu a folosit marzipan si nu stia cum se foloseste.

 

Daca voi mai stiti si alte secrete, va rog sa imi ziceti... primesc sfaturi oricand... si nu ma supar...

 



aici am pus colorant gel de culoarea pielii
aici e marzipan rosu pe care am vrut sa va arat ce model are rolerul... Eu am facut modelul dupa ce am decupat, e mai simplu...

Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com