Mary Berry S Christmas Chutney
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente (1 kg):
450g rosii
2 ardei rosii si unul verde
O vanata mica
350g ceapa
2 catei de usturoi zdrobiti
170g zahar
150ml otet de vin alb
O jumatate lingura sare
O jumatate lingura boabe de coriandru zdrobite
O jumatate lingura paprika
O lingurita piper cayenne
Mod de pregatire:
Faceti cate o cruce fiecarei rosii, cu cutitul, puneti-le intr-un bol, turnati apa fierbinte deasupra. Lasati-le un minut, apoi scurgeti-le, puneti apa rece cateva minute si decojiti-le.
Puneti rosiile, ceapa, ardeii fara seminte si vanata intr-un robot si maruntiti bine. Puneti legumele si usturoiul intr-o oala cu fundul gros si lasati la fiert acoperit, la foc mic, o ora amestecand, pana devin moi.
Adaugati zaharul, otetul, sarea, coriandrul, paprika si cayenne si lasati la fiert, la foc mediu, fara capac, amestecand pana se topeste zaharul. Lasati sa se evapore tot lichidul. Procesul acesta va dura in jur de 40-60 minute.
Puneti in borcane cat este fierbinte si lasati timp de o luna intr-un loc intunecos si rece.