Martipan - Pasta De Migdale
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu credeam martipanul se face atat de usor. Am fost uimita sa descopar ca "pasta de migdale", pe care o gaseam in multe retete americane, era de fapt martipanul.
Initial am facut pasta de migdale pentru o reteta, pe care am s-o postez in zilele urmatoare, de amaretti. Abia apoi mi-am dat seama ce facusem de fapt.
Iata de ce aveti nevoie:
- 2 cups (310 g) migdale decojite (blanched almonds)
- 2 cups (370 g) zahar pudra
- 2 albusuri de ou
- 2 lingurite de extract de migdale
- 1/4 lingurita sare
Puneti migdalele in robotul de bucatarie si maruntiti-le fin. Adaugati zaharul pudra, albusurile, extractul si sarea. Si amestecati pana devine o pasta fina.
Impatriti pasta in portii de 1/2-cup si tineti-le in cutiii bine inchise.
In frigider se pastreaza pana la o luna, iar in congelator pana la 3 luni.