Marsmalow
Sursa MARSMALOW
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 375 gr. zahar tos
- 200 ml. apa
- 2 pliculete de gelatina(20 gr.)
- 1 esenta de vanilie
- zahar pudra pentru pudrat
Intr-o cratita se pune zaharul cu 75 ml. apa,esenta de vanilie si se pune pe foc pina se topeste zaharul.
Cind zaharul s-a topit punem gelatina si amestecam pina se dizolva gelatina,dupa care amestecam cu mixerul timp de 10 minute.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu folie alimentara(de plastic) si se lasa pina a doua zi cind se scoate,se portioneaza si se da fiecare bucatica prin zahar pudra.
Se pun bucatile de marsmalow intr-o sita si se scutura putin pentru a elimina excesul de zahar.
Se depoziteaza in caserole care se inchid ermetic si se pun in camara la loc racoros.POFTA BUNA!
Si pentru ca pe mai multe bloguri am vazut specificatia de a se folosi zahar pudra din comert deoarece contine amidon am sa va spun cum fac eu zaharul pudra in casa.
La 500 gr. zahar tos pun 50 gr. amidon alimentar,le amestec si il macin prin risnita elecrica de cafea.In felul acesta nici risnita nu are de suferit.Ma refer la faptul ca dupa ce am aruncat la gunoi doua risnite cu motorul ars(din cauza zaharului) inainte de a macina zaharul il amestec cu amidon alimentar.
Sper ca aceasta scurta precizare referitoare la zaharul pudra se va fie folositoare si voua.