Marshmallow
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Le-as spune bezele, insa nu au urma de albus in compozitie.
Copiilor le plac mult :) (ups!!)
Daca inlocuiti apa cu diferite siropuri/sucuri (zmeura, capsuni, afine etc) obtineti culori si arome diferite. Culoare se poate da si cu cate-un strop de colorant alimentar.
Cand vine frigul si-aveti pofta de-o cana de ciocolata calda, 2-3 marshmallows simple asezate deasupra spumei , dau bauturii, un farmec sporit si-o indulcesc exact cat sa nu deranjeze :)
Pt marshmallow:
- intr-un bol se topesc 375g de zahar in 75ml apa/suc calduta si se adauga o lingurita de esenta de vanilie
- 5 lingurite de gelatina se dizolva intr-o cana in 125ml apa calduta, se amesteca pana se dizolva bine si se adauga peste compozitia din bol
- se amesteca cu mixerul aproximativ 10 minute sau pana capata consistenta unui meringue
Inainte si dupa
- se tapeteaza cu folie de plastic o forma de cca 32x22 cm
- folia se uleiaza bine cu ulei begetal si se toarna compozitia de marshmallow
- se lasa peste noapte la frigider
- a 2 zi se scoate cu tot cu folie de plastic, se pudreaza cu zahar pudra, se taie in cubulete
- fiecare cubulet se tavaleste prin zahar pudra, apoi se lasa toate pe un gratar pentru 24 de ore
- se pun intr-o caserola ce se inchide ermetic si se pun in camare la racoare
Ciocolata calda
- 250ml lapte + 50g ciocolata (amaruie/cu lapte)+ un strop de esenta de vanilie se infierbanta
- pentru spuma se bate amestecul cu mixerul pe viteza maxima pt 2 minute
- se toarna in cana preferata :) se aseaza 1-2-3 marshmallows (depinde cat de mari le taiati)
Aici am niste marshmallow cumparate insa am sa le gasesc o utilitate in curand si veti vedea de ce au farmec si asa dulce :) colorate.
Am vazut marshmallow brune ori cu picaturi de ciocolata.
Metoda de preparare este extrem de usoara, ce adaugati in amestec inainte de a-l turna in forma depinde doar de voi :)