Marmelada De Zmeura
Sursa Marmelada de zmeura
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod preparare:
Um mod simplu de a prepara marmelade,jeleuri,gemuri,este cel de a le preparara cu acest zahar.
Exista mai multe variante 1:1 ,1:2 , 1:3..
Eu folosesc pe 1:1 ,ceea ce înseamna o parte fructe - o parte zahar ,adica atît zaharul cît si fructele în cantitate egala.
Celelalte feluri de zahar cu pectina 1:2 sau 1:3 contin si o cantitate considerabila de conservanti,de aceea îl prefer pe asta,care contine doar zahar,pectina extrasa din fructe si lamiie.
Am cules zmeura,pe care am spalat-o în cîteva ape apoi am controlat
bucata cu bucata,pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele :)
(am gasit cîte o furnica,doua lichernite,si cîtiva mini paianjeni :P )
Dupa ce zmeura a stat putin la scurs într-o sita,am pus-o într-un castron,
alternînd un rînd de zahar,unul de zmeura.
Nu am amestecat cu lingura ci doar prin scuturarea castronuli.
În timp ce tot scuturam de castron,am adaugat si zeama de la jumatate de lamîie.
Cînd zaharul s-a topit cît de cît,
am pus toata compozitia într-o oala destul de înalta,
(neaparat înalta,marmelada se umfla la fiert)
împreuna cu cealalta jumatate de lamîie taiata felii.
Am amestecat doar usor,la foc iute(nu la maxim).
Se fierbe maxim 4 minute,
minutele fiind numarate din momentul în care începe a clocoti usor..
Nu lasati mai mult de 4 minute!
Se toarna fierbinte în borcane sterilizate,care se întorc cu capacul în jos
timp de 10 minute,dupa care se întorc.
Are o aromaaaaaaa!
Cui nu i-o place cu sîmburei,o poate strecura fara probleme.
Este foarte lichida.Se îngroasa dupa racire.
bucata cu bucata,pentru a evita insectele care-si fac ascunzis prin ele :)
(am gasit cîte o furnica,doua lichernite,si cîtiva mini paianjeni :P )
Dupa ce zmeura a stat putin la scurs într-o sita,am pus-o într-un castron,
alternînd un rînd de zahar,unul de zmeura.
Nu am amestecat cu lingura ci doar prin scuturarea castronuli.
În timp ce tot scuturam de castron,am adaugat si zeama de la jumatate de lamîie.
Cînd zaharul s-a topit cît de cît,
am pus toata compozitia într-o oala destul de înalta,
(neaparat înalta,marmelada se umfla la fiert)
împreuna cu cealalta jumatate de lamîie taiata felii.
Am amestecat doar usor,la foc iute(nu la maxim).
Se fierbe maxim 4 minute,
minutele fiind numarate din momentul în care începe a clocoti usor..
Nu lasati mai mult de 4 minute!
Se toarna fierbinte în borcane sterilizate,care se întorc cu capacul în jos
timp de 10 minute,dupa care se întorc.
Are o aromaaaaaaa!
Cui nu i-o place cu sîmburei,o poate strecura fara probleme.
Este foarte lichida.Se îngroasa dupa racire.
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com