contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Rabarbar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta pentru la anu', pentru ca de cateva zile nu am mai vazut rabarbar in piata.

Ingrediente pentru 3-4 borcanase:
  • 1,2 kg rabarbar
  • 500g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Rabarbarul curatat se taie in bucati de un centimetru lungime. Pastaia de vanilie se taie de-a lungul, se separa semintele.

Intr-o oala se amesteca rabarbarul, zaharul, semintele de vanilie si coaja de vaniliese si se lasa pana cand se face un pic de zeama. Se pune apoi cratita pe foc mic si se fierbe, amestecand din cand in cand, pana marmelada s-a transformat intr-o pasta mai groasa. Se scot apoi cojile de vanilie.
Marmelada fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta..Se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat.
Daca aveti mai multe tulpini de rabarbar poate incercati si un compot de rabarbar sau o tarta cu rabarbar.