contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiati ca cele mai bune, mai dulci, mai zemoase, cele mai gustoase portocale le gasiti iarna?!


Ingrediente:
  • 10 portocale
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite coaja de lamaie pudra
  • 1 lingurita coaja de portocale pudra
  • 1/2 lingurita nucsoara

Portocalele se curata de coaja si se rup in felii. Feliile de portocale, zaharul - eu am pus o lingura de zahar la o portocala, voi adaptati in functie de cat de dulce doriti sa fie marmelada - si restul de ingrediente se pun intr-o cratita la foc mediu. Cand zaharul s-a topit, reduceti temperatura si fierbeti-le la foc mic 40 minute. Se ia de pe foc si se mixeaza pana ajunge la consistenta dorita. Piureul de portocale se pune inapoi pe foc potrivit pentru inca 20 de minute, amestecand mereu. 

Marmelada fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta. Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

Si un pont de la mine: daca aveti norocul sa gasiti portocale si lamai cu coaja netratata, folositi coaja proaspata in loc de cea pudra. Atentie, din pacate nu intotdeauna o portocala sau lamaie bio are si coaja netratata!

Inca un pont: daca nu gasiti portocalele si lamaile de care vorbeam mai sus, gasiti coaja de portocala si de lamaie pudra la PastaiDeVanilie.ro


Sa va fie dimineata dulce!