Marmelada De Portocale
Sursa Marmelada de portocale
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
* 800 g portocale
* 1 kg zahar
* 750 ml apa
Mod de preparare
1. Portocalele se curata de coaja(lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte)
A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 min,apoi se adauga portocalele feliate
si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul
si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala.
Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie(daca atunci cand se raceste nu curge este gata).La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat.Marmelada se pune in borcane,se pune un ciolofan,se infileteaza capacul,se intoarce borcanul
si se pun in camara
Cantitate
1x720 g,1x320 g