contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente
* 800 g portocale
* 1 kg zahar
* 750 ml apa
Mod de preparare
1. Portocalele se curata de coaja(lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte)

A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 min,apoi se adauga portocalele feliate

si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul

si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala.

Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie(daca atunci cand se raceste nu curge este gata).La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat.Marmelada se pune in borcane,se pune un ciolofan,se infileteaza capacul,se intoarce borcanul

si se pun in camara
Cantitate
1x720 g,1x320 g