contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un fruct care nu atrage atentia niciunui membru din familia mea.Nu stiu sigur daca marmelada de capsuni este si favorita mea.Posibil.Nu consum eu des marmelade,si sigur cea de capsuni are trecere mai mare pe masa noastra,chiar si pe papila mea,pentru ca ma alatur majoritatii...dar cea de mure are un loc special.Marmelada de mure,este marmelada mea de suflet.Poate din cauza ca nimanui nu i-o place.Tatei i-o placea,dar el nu mai este...
Nici cea de zmeura nu e o favorita în familie,iar eu o ador,la fel cum o adora tata.Cu fiecare lingura învîrtita în oala cu marmelada,gîndurile îmi fug la tata.Deapan amintiri în gînd.Amintiri amuzante.Ma surprind zîmbind...apoi ma întristez,cînd ma "trezesc" la realitate.El era maaare amator de marmelade si gemuri.Nu era dimineata fara felia lui de pîine cu marmelada si un ceai.Micul dejunul preferat...
Murele le am de din ograda celei mai vechi prietene.Cum se aude :"vechi!".Dar stiti cum sta treaba cu prietenia.Este precum vinul.Cu cît mai vechi,cu atît mai bun :)
În curtea Luciei se afla cea mai frumoasa tufa de mure pe care am vazut-o eu vreodata!Este imensa,cu fructe mari si aromate.Desi nu îi ofera niciun tratament special,are mereu recolta bogata.De ani de zile tot spun ca fur o coarda(ca asa se face.Se fura!Nu se da,si nu se ia cu buna constiinta în vazul lumii!...ca atunci nu se prinde :D),dar mereu uit.Oricum,la cîte kilograme de mure produce tufa aia,nici nu are rost sa mai îmi pun si eu în gradina,daca tot am de unde sa culeg destule.Asa...
Dupa ce am mîncat mure pe saturate,am cules împreuna cu Lucia aproape 3 kilograme de mure.Ajunsa acasa,am mai mîncat o tura,ca ma apucase iar pofta.Marmelada am facut doar dintr-un kilogram.Un kilogram am pus la congelat...am mai mîncat cîteva,si gata pe anul asta.
Daca ajung mîine la Lucia,si nu ploua din nou cu galeata,o sa fac o poza murelor.

 


Ingrediente:

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar cu pectina (1:1 Südzucker)

 

Pentru ca am vrut ca marmelada sa aibe mai textura mai groaba,
am ales zahrul cu pectina de la Südzucker.
Am preparat marmelada dupa indicatiile de pe ambalajul zaharului.
Acolo spune asa:Fructele se amesteca cu acel zahar,
si timp de 3 ore se învîrte usor cu o lingura ,cînd si cînd.

Apoi se pune vasul pe foc moderat,si se fierbe timp de 4 minute.
Minutele se numara din momentul în care marmelada începe a clocoti.

Marmelada se fierbe într-o oala înalta,altfel riscati sa o adunati de pe aragaz.

Se toarna fierbinte în borcanele sterilizate si uscate.
Eu le întorc mereu cu capu-njos,timp de 10-15 minute,
dupa care le întorc 'napoi la pozitia initiala,le acopar
si le las asa pîna a doua zi cînd le duc în camara.

Prima proba.Mmmmmmm!

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com