contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Cirese(cherry & Peppermint)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am primit vreo zece kilograme de cirese coapte,mari si aromate,foarte dulci.Bucurie mare pe mine,ca-s dintr-un cires de curte,ferit de toate cele si nestropit vreodata în viata lunga pe care a avut-o.Da,a avut-o.Alaltaieri,stapînul curtii,a hotarît ca doreste mai mult soare,iar pomul stufos si plin de cirese îi umbrea prea tare pensionarea.Plictiseala?Preventiv,mi-am propus sa agat în ciresul meu o placuta de lemn,pe care voi sculpta adînc:"Daca tot de plictisesti,taie marul,ca si-asa nu se chinuie prea tare!":D
Am si eu un cires tînar în gradina,si a facut si el cîteva cirese.Asa cît sa ne umplem burtile de doua trei ori,pe masura ce se coceau.Nici gînd sa mai ajunga si de-o marmelada.Cu toate ca nu ne era dor mare de cirese,am consumat multe asa proaspete.Din cele ramase am facut cîteva borcane de marmelada,si vreo 12 de compot.Dar sa trec la marmelada.Din lipsa de timp si chef(ca sa fiu sincera :D),m-am hotarît sa fac marmelada cu zahar amestecat cu pectina.Cel de la dr Oetker.Avantajul este ca nu trebuie fiarta decît cîteva minute,si gata marmelada.

 




  • 1200 g cirese,cîntarite fara sîmburi
  • 500 g zahar cu pectina(dr Oetker)
  • 2 tije de menta,mari
  • zeama de la o lamîie,mica
Am spalat si curatat ciresele de sîmburi.


Le-am amestecat cu zaharul de la dr Oetker si zeama de lamîie.
Timp de trei ore,am tot învîrtit prin cirese,cînd mi-am amintit.


În timp ce transferam ciresele cu tot cu siropul lasat în vasul în care am fiert marmelada,
mi-a fulgerat o idee mentolata prin capatîna.Am mai multe feluri de menta în gradina.
Cea cu frunze lunguiete însa,mi se pare cea mai aromata,asa ca am adaugat doua tije mari.


Am fiert marmelada dupa indicatiile de pe pachetul cu zahar...aproximativ :D
Zaharul era pentru un kilogram de fructe.Eu am avut ceva peste,dar a iesit bine.
Nu am respectat nici timpul de fierbere.Pe ambalaj scria 4 minute din momentul
în care începe a clocoti.Eu am fiert cam 10 minute,si cum spuneam,a iesit bine.
În timp ce fierbea marmelada,a iesit fiica-mea din bîrlog,atrasa de mirosul ademenitor.
A spus ca toata casa miroase a guma de mestecat.Una de la Orbit,Cherry-Mint.
Asa fierbinte am turnat-o în borcanele uscate si sterilizate în cuptor.
Le-am închis,si întors pe capac pentru 15-20 minute,dupa care le-am întors înapoi si le-am lasat acoperite pîna a doua zi.


Azi am facut proba.Toti am fost încîntati de combinatia de arome!
Menta potriveste fantastic de bine cu parfumul cireselor.
Anul viitor o sa fac si o portie de marmelada de capsuni cu menta.


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com