contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Caise Aromata Cu Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O marmelada fina,parfumata si delicioasa.Copilul meu de suflet,da,am si unu de asta,a declarat-o ca:"Cea mai tare marmelada ever!":D Nuuuu,deci nu e tare ca textura,dar tineretul foloseste termeni diferiti fata de noi astia batrîni,mosi cica,cum mi-a mai fost dat sa aud(referitor la persoane în jur de patruzeci de ani),pentru a lauda ceva ce este pe gustul lor.Hahahhaha!Da...asta pîna ne cunosc mai bine,pîna îsi dau seama ca de fapt sîntem mai cooli decît ei.Dar asta ar fi alta poveste,si nu as vrea sa ma abat de la marmelada.
Inspirata de siropul parfumat folosit la desertul facut dupa Bill Granger,am hotarît sa aplic aceeasi metoda si marmeladei mele de caise.O idee buna!Am folosit fructe coapte bine si catifelte,dar nu foarte moi,pe care le-am spalat foarte bine.Se pot curata cu un peeler cu dinti.Cu un curatator fara dinti nu prea se pot curata caisele coapte,dar merge si cu un cutit bine ascutit,si multa rabdare.





Ingrediente:

  • 2 kg caise(doar pulpa)
  • 2 lamîi(sucul)
  • 1500 g zahar
  • 2 scoarte de scortisoara
  • 700 ml apa



În primul rînd,fructele trebuie spalate foarte bine,apoi curatate de pielita.
Metoda de care vorbeam consta în pastrarea pielitei pe care am pus-o la
fiert împreuna cu apa,zahar(400 g din cele 1500g) si scortisoara,pentru a obtine un sirop.
Am fiert totul la foc iute pîna siropul s-a înjumatatit(aproximativ).L-am filtrat si lasat la racorit.


În timp ce siropul fierbea,am taiat caisele în 4-5 felii,
le-am asezat în oala în care am fiert marmelada.Un strat fructe,altul de zahar.Timp de 5-6 ore,am amestecat cînd mi-am amintit.

Am turnat zeama de lamîie si siropul parfumat peste fructele cu zahar si am amestecat.

Am fiert marmelada pe foc moderat în jur de o ora si ceva,amestecînd din cînd în cînd.
Pentru a vedea daca e legata marmelada,se picura putin pe o farfurie rece.
Daca picatura se întinde rapid mai trebuie fiarta,daca îsi pastreaza forma bulbucata este fiarta.Marmelada se toarna fierbinte în borcanele uscate si sterilizate,apoi se închid bine si se întorc pe capac timp de 15-20,chiar 30 de minute.Dupa jumatatea de ora de odihna pe capac,se întorc din nou borcanele,se acopera si se lasa asa pîna a doua zi,dupa care se transporta în camara,pivnita...



Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com