Marlenka
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
O prajitura cu foi cu miere+ cacao si crema caramel. Reteta este oarecum incropita deci nu garantez ca este varianta autentica. Foile unei retete de marlenka gasita pe net nu m-au incantat si oricum diferentele fata de foile de Medovnik nu sunt considerabile. Crema este fabuloasa, foile au doar nota 9 :) iar rezultatul final e putin indaratnic. Se taie bine de-abia dupa 48 de ore. Capsuna este doar pt pata de culoare.
Sa purcedem :) pt foi, am folosit cantitatile de la foile prajiturii Medovnik cu deosebirea ca 400g de faina de la Medovnik, au fost 300g faina + 30g cacao de buna calitate+ 70g amidon. Procedeul si restul ingredientelor este acelasi. Se coc 5 foi, cea mai urata se faramiteaza.
Grosimea foilor in comparatie cu lama unui cutit.
Crema:- 400ml dulce de leche (conserva de lapte condensat este fiarta in multa apa vreme de 2 ore sau intr-un borcan de sticla, care se poate fierbe, turnati laptele condensat si fierbeti borcanul in apa multa, pana ce compozitia isi schimba culoarea)
+ 250 ciocolata alba + 300g unt la temperatura camerei.
- intr-un bol curat turnati dulcele de leche si adaugati ciocolata alba taiata bucatele mici. Dati cate 20-30 de secunde la cuptorul cu microunde si amestecati bine.
*** Atentie cu ciocolata alba pt ca este foarte delicata, cu pasi mici o topim frumos, daca puneti dintr-o data 1 minut la cuptorul cu microunde, riscati sa se branzeasca, asa cu 20 de secunde per pas de incalzire e ok.
Vrem un amestec onctuos si fara cocoloase.:)
- se bate untul spuma, apoi lingura cu lingura, se adauga crema cu caramel.
- cand foile s-au racit se umplu cu crema, ungem inclusiv ultima foaie si-o presaram cu foaia faramitata.
- se acopera cu folie de plastic, se preseaza (eu n-am presat si mai bine o faceam) si se lasa deoparte, la loc racoros (nu foarte rece) timp de 48 de ore
Se taie cubulete mici
sau romburi