Marlenka - Prajitura Cu Miere Ceheasca
articol scris de liberty blog
Ingrediente pentru Marlenka :
- 2 oua
- 60 g unt
- 200 g zahar cristal
- 40 g miere
- jumatate de lingurita de praf de copt
- 600 g faina
Ingrediente pentru crema :
- 230 ml lapte condensat
- 2 oua
- 30 g miere
- 60 g unt
- 100 g nuci macinate
Mod de preparare :
Incepeti cu pregatirea blatului. Adaugati zaharul si mierea intr-o cratita mica, la foc mediu, si amestecati pana cand se topesc. Adaugati apoi untul, si omogenizati bine. Adaugati apoi ouale, praful de copt si amestecati bine. Incepeti sa adaugati faina treptat, si amestecati pana cand se incorporeaza bine. Cand aluatul incepe sa se intareasca, folositi mainile ca sa framantati aluatul obtinut si incorporati in continuare faina ramasa. Framantati usor, pana cand aluatul e unitar, si se intainde usor, fara sa se rupa. Daca e prea moale, mai adaugati faina, daca e prea tare, adaugati putin lapte. Impartiti aluatul in 5 parti egale, si intindeti fiecare parte in dreptunghiuri sau patrate egale.
Preinclaziti cuptorul la 180°C. Tapetati o tava mare cu hartie de copt. Intindeti aluatul in tava. Coaceti fiecare foaie de aluat timp de 3 to 5 minute sau pana cand devine aurie, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.
Pregatiti crema. Intr-o cratica mica topiti untul la foc mic. Bateti ouale usor, si adaugati-le peste untul topit, impreuna cu mierea. Amestecati pana la omogenizare. Adaugati laptele condensat treptat, si amestecati incontinuu. Lasati crema pe foc pana cand incepe sa se ingroase, in jur de 3-5 minute, dar nu mai mult de 8 minute.
Puneti crema intre foile de aluat pregatite. Puneti crema si pe ultima foaie adaugata, apoi presarati pe deasupra nuca macinata. Spropiti prajitura cu glazura de ciocolata. Lasati prajitura la frigider cel putin 6 ore inainte de a o servi.
Copyright Photos © Gabriela Iancu
Mai multe delatii la : http://whatlibertyate.com/ro/2011/03/20/minunile-republicii-cehe-marlenka/