Marinata Pentru Carnea De Miel
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pentru ca au ramas 2 pulpe de miel de la Paste m-am gandit sa le fac la gratar. Carnea de miel la gratar este foarte buna daca este marinata.
Combinatia aromelor obtinuta prin marinare si prajirea cu carbuni vor da un rezultat foarte bun.
INGREDIENTE:
2 pulpe miel
1 litru vin alb
100 ml cognac
150 ml ulei de masline
frunze de menta proaspata
cimbrisor proaspat
frunzele de pe o crenguta de rozmarin
sare
piper
4-5 catei de usturoi tocati
1 lamaie
PREPARARE:
Punem pulpele de miel in tava. Turnam vinul, cognacul si uleiul de masline peste carne, apoi asezonam cu sare si piper. Radem coaja de lamaie, apoi taiem felii lamaia. Punem toate ingredientele uniform pe fiecare pulpa de miel, acoperim cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte, sau minim 5 ore.
Prajiti carnea la foc nu prea iute, sa se patrunda bine. Puteti lasa carnea mai in sange daca asa va place… Pofta buna!