Marinata De Feta Sau Telemea
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Reteta aceasta am gasit-o in revista “Secretele bucatariei” si poate n-as fi incercat-o daca, imprumutand revista unei prietene, aceasta n-ar fi incercat-o, declarandu-se entuziasta. Ma alatur laudelor, adaugand ca este o reteta perfecta pentru vara, branzica marinata e delicioasa cu legume proaspete dar o puteti folosi si in diverse salate. Nu doar branza e gustoasa ci si uleiul, nu ezitati sa-l adaugati in salate, e foarte aromat. De un lucru trebuie sa tineti seama in primul rand pentru reusita retetei: uleiul de masline sa fie de o calitate cat mai buna, acesta este un detaliu la care nu trebuie sa va zgarciti. Puteti folosi si branza telemea in loc de feta, eu una o prefer pe cea din urma pentru aceasta reteta.
- 400 grame branza feta
- 6 catei de usturoi
- 2 ardei iuti rosii
- 1 lingurita boabe de piper
- o foaie de dafin
- frunze de rozmarin si cimbru
- ulei de masline
Se taie cuburi branza si se aseaza intr-un borcan in care am pus in prealabil cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin. Intre diferitele straturi de branza, presaram si cateii de usturoi feliati, ardeii iuti maruntiti si piperul.
Turnam deasupra uleiul pana acoperim stratul de deasupra al branzei, inchidem borcanul ermetic, il lasam doua zile la temperatura camerei sa se imbibe toate aromele si gusturile laolalta dupa care este numai bun de folosit.
Trebuie sa avem grija sa-l pastram la frigider si sa-l consumam in 2 –3 saptamani.
Pofta buna!