contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marinata De Feta Sau Telemea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

2008_10070071Reteta aceasta am gasit-o in revista “Secretele bucatariei” si poate n-as fi incercat-o daca, imprumutand revista unei prietene, aceasta n-ar fi incercat-o, declarandu-se entuziasta. Ma alatur laudelor, adaugand ca este o reteta perfecta pentru vara, branzica marinata e delicioasa cu legume proaspete dar o puteti folosi si in diverse salate. Nu doar branza e gustoasa ci si uleiul, nu ezitati sa-l adaugati in salate, e foarte aromat. De un lucru trebuie sa tineti seama in primul rand pentru reusita retetei: uleiul de masline sa fie de o calitate cat mai buna, acesta este un detaliu la care nu trebuie sa va zgarciti. Puteti folosi si branza telemea in loc de feta, eu una o prefer pe cea din urma pentru aceasta reteta.

- 400 grame branza feta

- 6 catei de usturoi

- 2 ardei iuti rosii

- 1 lingurita boabe de piper

- o foaie de dafin

- frunze de rozmarin si cimbru

- ulei de masline

Se taie cuburi branza si se aseaza intr-un borcan in care am pus in prealabil cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin. Intre diferitele straturi de branza, presaram si cateii de usturoi feliati, ardeii iuti maruntiti si piperul.

2008_10070066 2008_10070068

Turnam deasupra uleiul pana acoperim stratul de deasupra al branzei, inchidem borcanul ermetic, il lasam doua zile la temperatura camerei sa se imbibe toate aromele si gusturile laolalta dupa care este numai bun de folosit.

2008_100700692008_10070070

Trebuie sa avem grija sa-l pastram la frigider si sa-l consumam in 2 –3 saptamani.

2008_10070072

Pofta buna!Thumbs up


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com