contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Margareta Chokotoff

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Daca va plac biscuitii cu cacao, nucile si caramelul o sa va placa si aceasta prajiturica :)
pt.blatul de biscut:
400 g faina
1 ceasca ulei
4 linguri zahar
1 cescuta de lapte
4 linguri cacao

pt.crema
3 linguri zahar
2 linguri faina
1 cescuta lapte
3 galbenusuri
1 nuca de unt
12 caramele Chokotoff

pt.decor :
miez de nuca maruntit
trandafiras din aluat de chec cu cacao.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele mentionate si se tine putin al rece.Se intinde apoi o foaie si se aseaza un disc in tava de silicon in forma de margareta.Tava trebuie spalata cu apa calda, uscata si apoi unsa cu putin unt inainte de folosire.Se modeleaza in tava blatul si se coace.Apoi lasam sa se raceasca baltul dupa care pregatim crema caramel .Topim la bain marie caramelele Chokotoff impreuna cu untul si putin lapte, 2 linguri.Apoi separat frecam galbenusurile cu zaharul si putina esenta de vanilie.Adaugam si faina dupa care impreunam caramelel topite si racite putin cu galbenusurile si punem iar pe foc la bain marie .Adaugam restul de lapte cate putin si lasam pe foc mediu amestecand continuu pana vedem ca se ingroase,Oprim fgocul.Cream obtinuta se torana peste blatul nostru racit.Decoram cu miez de nuca pe margine.In mjloc asezam un trandafiras facut tot in tava de silicon din aluat simplu de chec cu cacao.
Am dat la rece prajiturica si apoi am papat-o toata!


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro