Margareta Chokotoff
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
400 g faina
1 ceasca ulei
4 linguri zahar
1 cescuta de lapte
4 linguri cacao
pt.crema
3 linguri zahar
2 linguri faina
1 cescuta lapte
3 galbenusuri
1 nuca de unt
12 caramele Chokotoff
pt.decor :
miez de nuca maruntit
trandafiras din aluat de chec cu cacao.
Mod de preparare
Se framanta un aluat din ingredientele mentionate si se tine putin al rece.Se intinde apoi o foaie si se aseaza un disc in tava de silicon in forma de margareta.Tava trebuie spalata cu apa calda, uscata si apoi unsa cu putin unt inainte de folosire.Se modeleaza in tava blatul si se coace.Apoi lasam sa se raceasca baltul dupa care pregatim crema caramel .Topim la bain marie caramelele Chokotoff impreuna cu untul si putin lapte, 2 linguri.Apoi separat frecam galbenusurile cu zaharul si putina esenta de vanilie.Adaugam si faina dupa care impreunam caramelel topite si racite putin cu galbenusurile si punem iar pe foc la bain marie .Adaugam restul de lapte cate putin si lasam pe foc mediu amestecand continuu pana vedem ca se ingroase,Oprim fgocul.Cream obtinuta se torana peste blatul nostru racit.Decoram cu miez de nuca pe margine.In mjloc asezam un trandafiras facut tot in tava de silicon din aluat simplu de chec cu cacao.
Am dat la rece prajiturica si apoi am papat-o toata!