contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marea Neagra E Albastra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Imi place expresia din titlu, dar de data asta v-o pot dovedi.

Am mers cu treaba, am tras la neamuri, am zis ca fac o baie in mare (vezi sa nu, bate sudul, afara canicula, apa gheata, dar mai exista Ghiolul, asa ca tot am pus-o de o scurta balaceala cu localnicii, in loc ascuns si un pahar de bere).

Trecand peste treburi, va arat ce am mai facut.

As face un concurs cu marele premiu, morcovul de aur, dar nu are rost, va zic eu ce e: ciresata din cirese amare.

Si, cum sunt localnica (curand se buleste si treaba asta ca aia fac punte pe langa locul in care a cazut faleza), am dus masina pe plaja. Care masina e la fel de curata ca … lasa sa vedeti, sa nu fac comparatii care deranjeaza urechi si ochi sensibili.

Scurta baie in mare a fost la pescari, dupa golful turcului, unde erau lebedele mai spre iarna (si inca mai sunt), iaca si lotcile.

Apa, cum va zisei, gheata, dar frumoasa. Si poza o dedic Bogdanei.

Am fost apoi si in golful turcului (in cautare de bors de peste, dar nu era, asa ca am gasit chestii mai bune, dar vor urma, poze, stiti voi, anarhice).

Va spuneam ca marea e albastra desi e neagra? E.

De halit, cu grupul, am halit la Leul de mare. Nu stiu cum e in sezon, dar acum, e bestial, au chelneri deosebiti, amabili, cu timp de client si recomandari corecte.

Voiam hamsii, gagica cica: mai bine lasa, ia cu somn si crap, ceea ce am procedat in consecinta, asa ca per total am luat (in Eforie sunt multi turci, deci au fost si carnuri): somn la gratar cu cartofi natur, saramura (bestiala) de crap, mamaliga, carnati proaspeti cu cartofi fripti, salata de sezon (bestiala), ciorba de vita (bestiala, ca ma repet, dar repetitia e mama invataturii), calmari pane.

In ultima poza mica sunt lapti de hanusi, ca am uitat sa pozez hanusii. Preturi decente, repet, nu stiu cum e in sezon la ei, ca sunt full, deci daca nu nimeriti la fel de bun ca mine, nu dati cu pietre.

Hanusii ii pozez eu maine, ca am adus si acasa, am mancat cu casi de ni s-a aplecat de Omega3-4-5-6-7-8.
Faza misto la carciuma a fost chelnerita, deosebit de amablila, mancarea, foarte buna, preturile, foarte corecte si o gramada de alte angarale. Amu nu va imaginati vreo crasma de lux, e una banala, dar e cum trebuie, mie mi-a placut si mi-am facut plinul de peste. A, da, mujdeiul era din ala frecat cu ulei si otet, pus in zama de la saramura a dat fix un soi de bors de peste.

Inca ceva poze: au inflorit crinii.

Imi pare rau ca la Ghiol am uitat aparatul, am prins un apus de zile mari pe canicula aia si o baie intre alge si bazdaganii, super.

Acasa am venit cu o placinta dobrogeana, calda, a tinut si pana aici (Eforie – Bucuresti, fara pit stop, doua ore jumatate).

In speranta ca macar Bogdanei (stiu ca ea e cu marea) i-a placut si marea “mea”, adresez iubitorilor genului autoportretul artistului.

Artist ciufulit si cu ciupilica alui batran care isi face veacul pe acolo, dar nu dati cu scoici in el, in artist.

rororo (catzaua sta bine in curte la racoare, cred ca o mai cazez pe acolo).