„marea Grătăreală” – 9-11 Martie 2012
articol scris de radupopovici blog reteteleluiradu.ro
Iată că a trecut şi primul eveniment „Marea Grătăreală”. Am vrut să organizez ceva acccesibil multora, fără să iau în calcul un eventual profit. A ieşit bine, deşi am avut atât de mult de muncă încât nu am putut interacţiona, aşa cum mi-aş fi dorit, cu toţi participanţii.
În urma analizei făcute împreună cu partenerul meu, am ajuns însă la concluzia că profitul nu numai că nu a existat, dar am avut şi pierderi. Cheltuielile legate de transport, ustensile, alimente, băuturi, combustibili (lemne, electricitate şi gaze), apă, telefoane, detergenţi, personal implicat etc. au depăşit încasările. De asemenea, analiza a relevat că suma minimă pentru ca acest eveniment să poată funcţiona estede 200 euro pentru fiecare cuplu.
Tot în urma analizei şi a impresiilor culese de la participanţi am modificat puţin şi structura evenimentului, sporind partea de interactivitate şi de informaţii culinare oferite participanţilor, ca şi implicarea lor la gătit, pentru cei care doresc acest lucru.
În concluzie, nu am altă soluţie decât fie să opresc acest eveniment, fie să vă cer să plătiţi noul preţ, oferind însă mai multă interactivitate.
Program:
Data de desfăşurare: între 9-11 martie 2012.
Cazare: camere cu paturi duble, cu baie proprie şi separată, confortabile, dotate cu încălzire, apă caldă, internet, televizor etc.
Orar:
Vineri, 9 martie 2012
Sosirea la pensiunea „Mara”, oricând doriţi dvs., după ora 12:00. Cină la ora 21:00.
Sâmbătă, 10 martie 2012
9:00-11:00 – mic dejun
15:00-16:00 – prezentare şi degustare de dulce-de-iute, alături de o mică gustare
19:00 – prezentare (istorie şi preparare împreună cu oaspeţii) a sosurilor nuoc cham, unt sompozit şi sos pentru satay
19:30 – „Marea Grătăreala” la un foc de tabara
Duminică, 11 martie 2012
9:30-11:30 – mic dejun
Meniu
Vineri
- cină la ora 21:00
salată de cuscus cu legume
tocury (variantă personală de tocană de vită, condimentată şi aromată)
murături de casă
cremşnit de casă
pâine
cafea
ceai
apa
Sâmbătă
- mic dejun la ora 9:00
ouă
unt
miere
gem si dulceata de casă
brânză
caşcaval
mezeluri
pâine
cafea
ceai
apa
- prezentare şi degustare de „dulce-de-iute” şi „arde-iute”
pui marinat si prajit
mozzarella de casă
cartofi cu rozmarin
pâine
apa
- cina (Marea Grătăreală) la ora 19:00
bruschetta
frigarui de pui cu sos de arahide, sos nuoc cham şi dulce-de-iute
porc glazurat cu 3 sosuri de unt compozit, diferit aromatizate
frigărui de fructe cu sos de smântână
pâine
vin fiert
apa
cafea
ceai
Duminică
- mic dejun la ora 9:30
ouă
unt
miere
gem si dulceata de casă
brânză
caşcaval
mezeluri
pâine
cafea
ceai
apa
În afară de băuturile trecute în meniu, incluse în ofertă, puteţi cumpăra vinul casei, alb şi roşu sec, la preţul de 10 lei/litru, coniac de casă la preţul de 50 lei/litru, palincă de casă la 30 lei/litru. Bineînţeles, nu vă împiedică nimeni să veniţi cu băutura proprie.
Cost: 200 euro/cuplu.
Înscriere:
Înscrierea presupune achitarea a 50% din costul evenimentului, direct în euro sau în lei, la cursul oficial din ziua efectuării plăţii. Această sumă este nerambursabilă; trebuie să înţelegeţi că se reţin camere şi se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare, încălzire, transport, consumabile diverse, angajare personal etc.
Cei care doresc să se înscrie sunt rugaţi să mă contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.