contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Maracuja - Fructul Pasiunii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fructul are o forma rotunda/ovala.Coaja fructului copt,are o culoare maro violet.Cu cît este mai copt fructul,cu atît mai sifonata/încretita este coaja.
În interior se afla sîmburi înveliti de pulpa suculenta de o culoare portocalie.Cunoscute sînt peste 400 de variatiuni,doar 20 au fructele comestibile.
Proprietati nutritive pe 100 g Maracuja :

  • Calorii 64
  • Apa 75,8 %
  • Carbohidranti 23,4 g
  • Proteine 2,4 g
  • Grasimi 0,4 g
  • Zaharuri 8,8
  • Fibre 10 g
  • Vitamina C 30 mg
  • Vitamina B1 0,1 mg
  • Fier 1,6 mg
  • Magneziu 29 mg
  • Calciu 17 mg
  • Caliu 330 mg
  • Fier 1391 µg
  • Mangan 127 µg
  • Zinc 253 µg


Dupa ce a fost cules,fructul pasiunii nu se mai coace,de aceea este indicat sa fie cumparat copt.La temperatura camerei se poate pastra doar cîteva zile,pe cînd la frigider,chiar si 3-4 saptamîni.
Cînd coaja fructului este putin încretita, este ideal pentru a fi cosumat.Atunci fructul, atinge valorile nutritive maxime.
Sîmburii negri,sînt crocanti,înveliti în pulba galbuie-portocalie foarte aromata cu gust mai mult acrisor decît dulceag.
Maracuja are proprietati laxative, ideal pentru cei care fac dieta/cura de slabire.
Din sîmburi se extrage un ulei care este foarte apreciat în cosmetica pentru îngrijirea tenului si parului.



Articol recomandat de Mayas-Esprit.blogspot.com