Manti
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
2 pahare de faina (200 ml.)
½ pahar apa
1 ou
1 lingurita rasa de sare
Pentru umplutura :
300 de grame de carne tocata de vita in ameste cu porc
300 de grame de ceapa taiata marunt
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)
MOD DE PREPARARE :
Aluat :
Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate poutin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .
Umplutura :
Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .
Asamblarea :
Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5 milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le ve-ti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lungura fara varf de umplutura si impletiti in asa fel :
1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza
2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua
3. lipiti capetele opuse doua cate doua
4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne
Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet, apa, piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .
Pofta buna !!!