Mango Chutney
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Am cumparat zilele trecute niste mango foarte frumosi de la Auchan si dupa ce mi-am astamparat pofta mancand unul dintre ei am considerat ca trebuie sa si prepar ceva care sa ii includa. Data fiind noua mea pasiune pentru mancarea indiana m-am oprit la un chutney delicios si foarte usor de preparat. Acest sos dulce acrisor se potriveste de minune cu carnea de pui la gratar, cu orezul, in sandvisuri sau cu legume la grill, adaugand o aroma deosebita unor feluri de mancare altfel banale.
2 mango(unul copt si unul verde)
2 bete de scortisoara
2 cuisoare
1 lingurita chimion
1 lingurita coriandru
2 boabe de cardamom verde si 1 negru zdrobite usor
1 lingurita de ghimbir ras
2 chili uscati
1 catel de usturoi tocat marunt
1 cana de apa
1/2 cana zahar brun
1/2 cana otet
1 lingurita sare
Pentru inceput am curatat mango si l-am taiat bucatele de aproximativ 1 centimetru cub. Am pus condimentele (scortisoara, cardamom, coriandru, chimion, cuisoare) intr-o bucata de material si le-am legat bine cu o sfoara de bucatarie.
Am pus intr-o cratita mango, apa, ghimbirul si usturoiul, am adaugat traistuta cu condimente si am lasat sa fiarba 10 minute la foc mediu cat sa se inmoaie bucatelele de fructe.
Am adaugat apoi otetul, zaharul, sarea si chili zdrobiti si am mai lasat pe foc inca 20-30 de minute pana am obtinut un sos de consistenta unui gem cu bucatele de fructe intregi. Daca pe durata prepararii sosul scade prea tare puteti sa mai adaugati apa.
Din cantitatile astea am obtinut un borcan de chutney pe care le-am asortat imediat unui piept de pui la gratar cu orez basmati.
Abia astept sa il incerc si in alte combinatii. E minunat!