Mancarica Sau Tocanita Sau Liutenita Sau Zacusca
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu am stiut cum sa ii spun, cred ca e o mancarica, e la borcan, are gust de zacusca, asa ca i-am zis pe romaneste:
Inainte sa trecem la treaba, un clasic, of, of, ce dor imi era, am cersit si eu unul de pofta (cine i-a adus nu stia ca se mananca numai in perechi, aia e): un virslu.
Bun, amu toata treaba a pornit de la o vanata alba careia nu i-am rezistat. Si de la rosii de gradina, am primit o plasuta, ce nu e in poza e si ceapa si ardei gras, deja erau tocate si puse la congelator, dar cam astea sunt ingredientele:
Despre reteta, ce sa va spun, prea multe nu sunt de zis, am folosit ulei de masline ca am lasat totul sa zaca mult, mult, la foc mic, mic (e, ce de figuri de stil stiu?). Mai intai ceapa cu prazul, pe urma toate celelalte, mai putin rosia si dovlecelul pe care le-am pus spre final.
Dupa care am gustat de sare si piper.
Si am tot gustat …
Ca nu e asa, cand afara ploua-n spume, noi mancam niste legume.
Dupa ce am salvat de la gustat fix doua borcane, a ramas niste ulei in vas. Pai asa mila imi era de el, rosulet, aromat, parfumat, ca pe seara am fiert si o mana de paste pe care le-am tavalit prin uleiul ala. Pe care le-am mancat.
Ca idee, in afara de paste sau pus pe pita, chestia asta merge la multe, inclusiv pe carne sau de aromat diverse mancaruri, iar vinetele albe sunt excelente, nu au multe seminte, dulci si buretoase se combina bine cu alte legume, coapte nu am facut niciodata, pentru ca sunt mai scumpe decat celelalte, deci habar nu am cum is (de aia nici nu am riscat sa merg pe zacusca de tip clasic, cu vanata coapta, pentru ca aveam numai una).
rororo