Mancarica De Urzici Cu Lapte
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ceva gustos de primavara !
Ei ,mancarica de urzici se face usor , fara prea multe batai de cap insa e delicioasa!
Pentru a face aceasta mancarica ,
Ai nevoie de:
urzici
lapte
smantana
sunca afumata
1 ceapa
sare, piper
Mod de preparare: Cureti urzicile de frunzulitele galben-maronii. Eu le-am luat din gradina mea din " coltul salbatic" si le-am cules doar varfurile. Dupa curatare se pun intr-un bol,se acopera cu apa rece si se invart in apa cu o furculita. Daca mai sunt firicele de iarba o sa iasa la suprafata si le indepartam.
Se scurg intr-o strcuratoare si se mai trec pe sub jet de apa.
Dupa ce am incheiat operatiunea spalarea trecem la gatire.
Se pun urzicile pe foc intr-un vas cu apa rece si sare . Se lasa sa fiarba. Intr-o alta cratita se pune laptele la fiert.
Cand urzicile sunt usor fierte se scot se toaca apoi se pun in lapte.
Intr-o tigaie se pune la prajit sunca si ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a prajit si ceapa este aurie se adauga peste urzici.Potrivim de sare si piper.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!