Mancarica De Ton Cu Telina
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute vorbeam cu o prietena de-a mea si printre altele mi-a spus ca a facut o mancare iraniana cu telina si mult patrunjel ... si cum imi plac mancarurile aromate foarte mult m-am hotarat sa incerc si eu ;) ... M-am inspirat de AICI dar am pregatit-o dupa gustul meu ;) In primul rand nu am calit nimic :D... in al doilea rand am inlocuit carnea cu peste (il prefer mai mult :P)...
300g ton (jp. maguro)
1 ceapa mica
3 tulpini de telina (numai partea alba)
2 legaturi de patrunjel
2 linguri menta uscata
2 linguri suc de lamaie
2 cani de apa (400ml)
sare, piper
Tonul l-am taiat in bucati potivite si l-am stropit cu sake (se poate folosi vin alb sec) - ca sa-i mai ia din mirosul de peste ;)
Intr-o oala am pus 1 cana de apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus ceapa taiata, am acoperit si-am lasat pana ce aceasta a devenit transparenta. Am adaugat pestele, l-am lasat sa dea in vreo 2 clocote apoi am adaugat telina taiata, patrunjelul tocat, menta, sucul de lamaie si restul de apa si-am lasat sa fiarba vreo 10 minute, amestecand din cand in cand (nu trebuie lasat prea mult fiindca tonul se intareste si devine inecacios) Am presarat sare si piper si-am mai lasat sa dea in cateva clocote... Dupa ce-am trecut totul in farfurie, deasupra am presarat si putina coaja de lamaie... pentru mai multa aroma ;)