Mancarica De Soia Boabe La Cuptor
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca cineva mi-ar fi spus cu catva timp in urma ca voi ajunge sa mananc soia si ca o sa-mi si placa, as fi ras copios. Nu m-au putut deprinde cu aceste gusturi nici macar anii buni lucrati alaturi de japonezi, coreeni, indonezieni si alte asemenea natiuni conlocuitoare, altminteri temporare pe ale noastre meleaguri miorlaitice...ma scuzati! - Mioritice. M-a deprins curiozitatea de a incerca ceva nou si de a face schimbari mai mult decat necesare in meniul de pana acum.
Si revenind la bucatarie, mancarica asta de soia boabe face toata munca. E consistenta, plina de proteine, foarte gustoasa si... chiar inedita, pentru cei mai putin obisnuiti cu ea.
Si revenind la bucatarie, mancarica asta de soia boabe face toata munca. E consistenta, plina de proteine, foarte gustoasa si... chiar inedita, pentru cei mai putin obisnuiti cu ea.
Mancarica de soia boabe la cuptor
Timp de preparare: 60 min
Portii: 12
Ingrediente:
1 punga de soia boabe bio (500 gr)
1 dovlecel mic
2-3 cepe rosii potrivit de mari
1 morcov potrivit de mare
3-4 catei de usturoi
2-3 ardei rosii sau galbeni
5-6 rosii pentru gatit
sare, piper, rozmarin, ardei iute, busuioc proaspat, marar si patrunjel - dupa gust
Cum se face?
1. pune soia la inmuiat in apa calduta cu o seara inainte de a o gati si, ulterior fierbe-o in oala sub presiune minim 20 de minute (daca e uscata de mai mult timp s-ar putea ca rehidratarea ei sa nu se faca bine nici macar peste noapte, si sa ramana dura la fiert,chiar daca o fierbi mai mult timp);
2. in timp ce fierbe soia, curata si taie fideluta toate celelalte legume, inclusiv morcovii si pune la calit in urmatoarea ordine: ceapa, morcovii si ardeii, adauga apoi dovlecelul si dupa ce dovlecelul devine sticlos, adauga rosiile;
3. adauga soia fiarta, adauga ardeiul iute, sarea si piperul, adauga apa in care a fiert soia pana fara a acoperi compozitia complet, amesteca bine si lasa la cuptor pana scade apa si se formeaza un sos mai fluid;
4. scoate mancarica de la cuptor si adauga-i mirodeniile si verdeturile, mai amesteca putin si daca doresti sa se rascoaca putin mai las-o la cuptor pentru 10-15 minute sau serveste-o pe loc.
Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare