Mancarica De Praz Cu Vita
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancarica BUNA, usoara, delicioasa, sanatoasa.
Ingrediente (pentru 4-6 persoane):
- 3-4 vrabioare de vita
- 2-3 bucati de praz
- 2 catei de usturoi
-1 ardei rosu mare (puteti pune si capia)
- 1 morcov
- 1 cana de rosii in bulion
- 1 legatura de patrunjel
- 1 cana de orez Colosal
- 2 linguri de fideluta turceasca (Vermicelli, eu cumpar din Mega Image)
- sare/piper/ulei de masline.
Preparare:
Vrabioara de vita se fierbe, timp de 50 de minute, la oala sub presiune (50 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba).
Abia dupa ce avem carnea fiarta, ne putem apuca de lucru.
Bucatile de praz se taie pe lung (sa aiba o lungime de cca 5 cm) si se calesc in 2 linguri de ulei de masline, timp de 1-2 minute, apoi se adauga ardeiul rosu taiat patratele de 2,5 cm. Dupa 2-3 minute, timp in care trebuie sa amestecati, se adauga morcovul taiat bastonase subtiri. Se mai lasa pe foc 1-2 minute si se adauga rosiile (maruntite) si carnea de vita (care deja a fiert 50 de minute), impreuna cu 1-2 polonice de supa de vita.
Se condimenteaza si se da la cuptor 25-30 de minute.
La sfarsit, dupa ce scoateti vasul din cuptor, adaugati usturoiul pisat si amestecati. Presarati verdeata tocata marunt. Va avea un gust foarte bunnnnn, usturoiul se va simti, insa nu foarte puternic, ci EXACT cat trebuie.
Este ideal ca, in timpul in care sta vasul cu mancarica la cuptor, sa preparati orezul.
Intr-o cratita neaderenta puneti 2 linguri de ulei de masline si fideaua. Amestecati si aveti grija sa nu se arda. Intr-un minut, cel mult, isi va schimba culoarea. Trebuie sa se faca maro. Atunci adaugati orezul si mai lasati 1 minut, timp in care amestecati cu o lingura de lemn. Puneti supa de vita (3 cani si jumatate, exact cana in care ati avut orezul), sare, rasniti putin piper proaspat si lasati la foc mic spre mediu, pana cand orezul absoarbe tot lichidul (circa 10-15 minute). Nu amestecati in el. Doar scuturati tigaia, spre final.
Este o mancarica foarte reconfortanta, delicioasa, plina de savoare. Daca doriti sa scurtati din timpul de preparare, este indicat sa fierbeti carnea de vita cu o zi inainte.
POFTA BUNA!!!