contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancarica De Praz Cu Dovleac

articol scris de oanams blog Ce mancam NOI

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ultima portie de dovleac din congelator … astept sa apara din nou, sa refac stocul; copiii mananca cu placere si l-am folosit si pentru noi in diverse retete.

Mancarica asta nu e deloc complicata, am folosit jumatate de piept de pui taiat fasiute, cam 200 de gr de dovleac – tot ce mai aveam, praz – vreo 2 fire lungi si jumatate de ceasca de sos de rosii bio.  Prazul l-am taiat in bucati de 4-5 cm, apoi pe lung, ca sa obtin fasiute subtiri. Nu-i musai sa fie taiat asa, merge oricum, dar pe moment mi s-a parut mai interesant sa-l tai asa :) .

Am pus intr-un vas pe foc un cubulet de unt, puiul si o cantitate redusa de praz – cam un sfert din tot prazul – precum si jumatate de ceasca cu apa; am acoperit cu capacul si am lasat sa fiarba pana a scazut apa si s-a inmuiat prazul, iar puiul s-a “albit” pe toate partile.

Am adaugat apoi restul de praz, dovleacul taiat cubulete, sosul de rosii si o ceasca de apa; am pus capacul si am lasat pe aragaz vreo 20 de minute; dovleacul se gateste foarte repede, prazul si el la fel; am luat capacul sa verific, si pentru ca era o cantitate cam mare de sos, am mai lasat vreo 10 minute fara capac. La sfarsit am adaugat marar, un praf de sare si unul de piper.

Si gata, o portie roz si o portie bleu pentru cei doi pitici. :)

Related posts:

  1. Mancarica de praz cu vita
  2. Orez cu praz
  3. Cous-cous cu praz si dovlecei