Mancarica De Mazare Cu Pipote
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Mazare cu pui e una din mancarurile preferate ale Mirunei. In general, mazarea e unul din alimentele preferate ale Mirunei, o maninca asa simpla, imediat ce am pus-o in strecuratoare. Si va dau din casa: la noi in orice ciorba (exceptand cea de fasole) se pun si boabe de mazare. Pentru ca e favorita ei si pentru ca ii place sa o manance in bors. Deci, regulile astea gastronomice la noi nu prea se respecta (poate v-ati dat seama demult de asta ) Astazi va invit la o portie de Mancarica de mazare cu pipote. Delicioasa, simpla si hranitoare. Iar copiii o adora!
Ingrediente pentru reteta de Mancarica de mazare cu pipote
- 1 borcan de mazare, scursa
- 1 ceapa tocata
- 1 morcov ras pe razatoarea mica
- 2 rosii
- 100 ml suc de rosii
- 300 gr pipote si inimi de pui
- sare
- frunze de dafin
Mod de preparare pentru reteta de Mancarica de mazare cu pipote
Puneti pipotele si inimile la fiert in apa rece cu un strop de sare. Spumuiti cand e nevoie si fierbeti la foc moderat timp de 30 minute.
Intr-o cratita puneti 3 linguri de ulei si caliti ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa si se inmmoaie. Adaugati morcovul ras pe razatoarea mare si rosiile cuburi. Lasati sa dea doua clocote, dupa care adaugati sucul de rosii, funzele de dafin, pipotele si inimile fierte. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba la foc domol, timp de 30-40 minute, pana ce sosul scade la jumatate.
Seriviti cald alaturi de salata de varza.
Pofta buna la Mancarica de mazare cu pipote.
Acest articol Mancarica de mazare cu pipote apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.