Mancarica De Mazare Cu Cabanos
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
De mult tare doream sa mananc o mancarica dintr-asta. Cand eram in Romania mancam destul de des, cu cabanos sau cu pui. Scuzati cacofonia :) Singurul meu regret a fost ca aici, cabanosii nu se compara cu cei de la noi. Le lipseste aroma aceea specifica de afumatura. Dar a mers pana la urma.
Am folosit:
- 500gr mazare (am avut congelata)
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov
- 4 cabanosi mici
- pasta de tomate
- 1 lingura faina
- 2-3 linguri de lapte/apa
- patrunjel si marar tocate
- sare, piper
Se curata si se toaca ceapa si se pune la calit cu morcovul taiat rondele.
Se adauga cabanosul taiat cand ceapa este translucida si a prins ceva culoare de la morcov si se lasa 3-4 minute.
Se adauga mazarea, se acopera cu apa si se lasa pe fiert la foc mediu.
Din lapte si faina se face un rantas si se adauga la mancarica. Se pune si pasta de tomate, se amesteca si se lasa sa dea in clocot de cateva ori.
Se adauga sare si piper plus ierburile tocate, dupa gust.
Noi le-am servit cu friganele (multumesc In my kitchen pentru idee).