Mancarica De Linte Cu Legume Si Ficatei
articol scris de iulia_bada blog Baby Gogoshel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mami de Fitzi ne recomanda: Mancarica de linte cu legume si ficatei
La recomandarea unei mamici dragi,
ieri i-am cumparat lui Izzie Lizzie linte maronie bio. Am luat-o din Cora si am
dat 10 lei pe 500 de grame. Astazi i-am gatit asadar ficatel si linte cu
legume. Inainte de a o gati, puneti lintea in apa, de preferat cu 2-3 ore
inainte sau cu o noapte. Apa in care a stat se arunca.
Am folosit urmatoarele:
Linte – un pahar mic1 morcov
1 dovlecel mic
ojumatate de ceapa
1 gogosar
orosie mica
Ulei de masline
Am pus legumele taiate cubulete si
le-am pus la innabusit intr-o tigaie de ceramica cu foarte putina apa si o
lingura d eulei de masline. Le-am lasat cam 10 minute, dupa care am adaugat
lintea, plus inca un pahar de apa si rosia data pe razatoare. Se lasa la fiert
cam 20 de minute si la scazut. La sfarsit se adauga patrunjel si marar verde.
Izzie Lizzie are 16 luni si eu ii
gatesc inca fara sare. I-am adaugat si bucatele de ficatel, insa Izzie prefera
sa le pape pe rand.
despre Linte
Lintea poate fi introdusa in
alimentatia bebelusilor dupa 8-10 luni.
Alături de soia, lintea este
opțiunea alimentară preferată de vegetarieni și populațiile cu tradiție
vegetariană. Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă
alternativă la fasole, în preparate pasate, în supă, în asociație cu orez, carne
și legume.
Lintea este catalogată ca aliment de
grad nutrițional A datorită conținutului ridicat de fibre, fier, magneziu,
fosfor și proteină și conținutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu
conține colesterol și aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în
funcție de varietatea preparată și modul de preparare.
Cele mai indicate tipuri de linte in
alimentatie sunt cele de culoare verde sau cele maronii, fiindca isi pastreaza
cel mai bine forma si proprietatile in urma fierberii, restul devenind
cremoase. Fie că vorbim de soiul verde sau roşu, lintea este un aliment
complex, bogat în minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu şi zinc,
vitaminele A, C, PP şi grupa B-urilor. De asemenea, conţine proteine şi fibre.