Mâncărică De Ciuperci Cu Mazăre
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
un kg de ciuperci, un borcan mare de mazăre, 100 ml suc de roşii, 2 linguri de făină, o ceapă mare, 7 linguri de ulei, sare, piper.
un kg de ciuperci, un borcan mare de mazăre, 100 ml suc de roşii, 2 linguri de făină, o ceapă mare, 7 linguri de ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală, se toacă şi
se pune la călit împreună cu uleiul într-o cratiţă.
Când ceapa devine sticloasă, dacă ciupercile sunt prefierte şi congelate, se adaugă deodată ciupercile şi mazărea, împreună cu sare, piper, după gust, şi apă cât să le acopere.
Dacă ciupercile sunt proaspete, peste ceapa călită se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi porţionate, sare, piper, după gust, şi se lasă până sunt fierte în sucul propriu. Când ciupercile sunt moi, se adaugă mazărea şi se lasă puţin la fiert, la foc potrivit.
Din făină şi suc de roşii se prepară un sos, amestecând bine, fără să rămână cocoloaşe de făină.
Se adaugă sosul în oală, se amestecă şi se mai lasă să dea câteva clocote până se îngroaşă.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!