Mancarica De Bureti Negri (pleurotus)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fiindca azi e vineri v-am aduc ceva de post. Va povesteam de curand am fost la tara. Ei bine, de cum am ajuns aveam asa o "pofta" de umblat prin padure, care nu s-a materializat insa din cauza piticotului meu... care nu m-a lasat nici sa ies din casa fara el, daramite din curte. Asa ca s-a dus tata in padure :D si a gasit niste ciuperci Pleurotus nestresate frumoase rau, nu ca cele
crescute in beci ;) Stiind ca sunt mare amatoare de astfel de ciuperci mi-a dat toata achizitia, spre bucuria mea :) O parte din ciuperci am pus-o la congelator, ca bine or mai prinde la iarna ;) iar dintr-o parte n-am putut rezista si am facut o mancarica simpla si buna...Ingrediente
500 g pleurotus1 ceapa mare
1 rosie mare
1/2 lg pasta tomate
1 lg apa
Cum procedam
1. Spalam buretii si ii taiem fasii.
2. Ceapa o curatam si o punem la "calit" intr-o lingura de apa. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam fasiile de pleurotus si punem capacul. Lasam la foc potrivit 10-15 min.
3. Adaugam rosia fara pielita, zdrobita si mai lasam pe foc inca 10 min. La final adaugam pasta de tomate si mai lasam 2-3 min pe foc.
Servim cu pofta si cu orez :D
Servim cu pofta si cu orez :D