contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancarica Cu Hrisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E ceva rapid si sanatos, care se face fara multa bataie de cap. Si are si putine calorii.
Avem nevoie de:
- o cana (150 g) hrisca, pusa la inmuiat cu cateva ore inainte (eu o las peste noapte)
- un morcov, o ceapa, o radacina patrunjel, pastarnac
- suc de rosii:100 ml
- o foaie dafin, cimbru, sare
- patrunjel, marar
Acum, primavara, putem adauga si leurda, urzici, tot felul de verdeturi.
Legumele se taie cubulete sau se dau prin robot, se adauga apoi sucul de rosii, amestecat cu un pic de apa (o canita mica de cafea), foaia de dafin, cimbrul, sarea. Se lasa pe foc pana sunt aproape gata legumele, apoi adaugam hrisca scursa de apa si se mai lasa putin, 2,3 minute. Se adauga verdeturile si, gata!
Eu prefer varianta cu hrisca inmuiata in prealabil, e mai sanatoasa, hrisca pastrandu-si, in acest mod, multe din substantele nutritive.