Mancare Taraneasca De Gogonele Murate Si Porc
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca din copilarie imi placeau mancarurile cu muraturi . Mama mea imi facea mancare de castraveti murati in fiecare iarna. Imi place combinatia de acru cu carnea de porc sau pasare.
Dupa Mancarea de castraveti murati si pui va provoc sa pregatiti si acest preparat taranesc foarte bun .
Cred ca tuturor gospodinelor le prisosesc muraturile !:)
Ingrediente :
1 kg gogonele
1 kg carne de poc taiata in cubulete
1 morcov mare taiat in rondele
1 ceapa mare taiata pestisori
1 cana cu rosii in bulion
1 /2 lingurita pasta de ardei iute
cimbru,sare si piper
patrunjel uscat
Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata .
Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa .Le fierbem pentru 30-40 de minute.
In acest timp vom cali carnea in ulei .O presaram cu sare si piper.Punem capacul si micsoram focul.O lasam sa se inabuse pentru 10 minute.
Adaugam ceapa si morcovul . Amestecam bine.
Asezam muraturile si turnam 300 ml apa fiarta.Acoperim si lasam pana cand feliile de gogonea se patrund, aproape, usor cu furculita.Ele vor fi al dente,nu se vor inmuia de tot.
Punem rosiile,pasta de ardei si cimbru.Acoperim pentru inca 10 minute,pe foc mic.
Asezonam si presaram patrunjel.
Este foarte gustoasa .Putin acrisoara, dulceaga de la morcov si densa de la porc.
O sa va placa ! :)
Pofta buna !