Mancare Picanta Cu Carne De Pui
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cum puiul ramane cea mai ieftina gaselnita pe piata si, indiferent daca e vladica sau opinca, ce am invatat de la distinsul chef Johhny ramane valabil (poate sa fie si Dumnezeu, farfuria arata la fel), musafirii au primit exact ce am mancat si noi, ieftinache.
Respectiv mancarea (voiam sa fac o friptura cu cartofi ca orice gospodace incepatoare, dar am deturnat).
Si o ciorba de salata, chioara, cu cateva felii de kaizer de prin congelator si acrita cu bulion de corcoduse din vecini.
Mancarea e banala, am pus efectiv din tot ce am gasit pe aici plus fulgi de ardei iute turcesc. Si e iute.
Am inabusit ceapa, morcov si ardei, am pus bucatile de pui atent grijite (ca puii astia mai ieftini nu sunt deloc frezati), cartofii si am lasat la cuptor o vreme.
Apoi am finalizat cu dovlecel, suc de rosii, felii de carnat picant, doi catei de usturoi feliati si pac, iar la cuptor.
Inainte:
Dupa:
Raman la umila parere ca mancarea in cratitoaia de la bunici are alt gust, desi nu cred ca e considerata sanatoasa fonta sau ce aliaj o fi. Are alt iz, absolut.
Am mai pus numai nitel marar si atata, de iute, aoleu (si ardeiul si carnatii au fost iuti bine de tot).
Si din nou gatelile au culori de toamna, asa, in banalitatea lor.
rororo