Mâncare La Ceas De După-amiază…
articol scris de papalaile blog
Am scos ieri la dezghețat două pulpe superioare de curcan și azi m-am gândit să le alătur și niște legume și un pic de cuș-cuș. Cam așa arată ce a ieșit.
Am dezosat cele două pulpe de curcan și am tăiat carnea cum s-a nimerit, mai mult fâșii. Acum am zis eu ca erau două pulpe superioare de curcan, dar curcanul cu pricina era un curcan de țară, deci mai mic și mai negăjit în comparație cu imensitățile de curcani de fermă.
Am pus tigaia pe foc la încins, apoi am adăugat ulei de măsline pentru gătit și mai apoi carnea. Am pus capcaul și am lăsat pe foc mic. După ce carnea s-a mai înmuiat și si-a lăsat din apă am luat capacul de pe tigaie și am lăsat carnea să se rumenească.
Când mi s-a părut gata am scos-o într-un castron.
Între timp am curățat 2 morcovi și i-am tăiat rondele. Un ardei maaaare roșu l-am tăiat în fâșii și apoi pe jumătate.
Am pus morcovii în tigaie în uleiul rămas de la carne și i-am lăsat vreo 5 minute la înmuiat cu capcul. Am adăugat și ardeiul și am mai lăsat încă 5 minute. N-am vrut să se facă foarte tare ardeiul pentru că începe să se decojească și se strica treaba.
Am tăiat și niște ceapă verde și usturoi verde și le-am adăugat în tigaie. Le-am împrietenit pe toate o vreme și mai apoi am readus și carnea la petrecere. Am pus un strop de sos de rosii. Doar atît am mai avut și niște vin roșu (e mai mult negru) cu care am spălat sticla de roșii.
Toate au mai sta pe foc pănă s-au legat de sos și gata.
În timpul cu legumele prin tigaie am pus si o oala cu apă la fiert. Când a fiert am pus cuș-cuș-ul și am lăsat pe foc 6 minute. Am scurs apoi apa și am trecut rapid printr-un jet de apă rece.
La sfârșit le-am aranjat și le-am mâncat. Au fost bune.
Să ne fie de bine!
Filed under: Retetele mele... Tagged: apa, ardei, carne de curcan, ceapa verde, cus cus, morcovi, sos de rosii, ulei de masline pentru gatit, usturoi verde, vin rosu