Mancare De Vinete Cu Carne Tocata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uitându-se, şeful de trib,
La Haplea pe reţete,
Dădu semnal cu fum lui Winnetou
Să-i aducă, de urgenţă, vinete!
Ingrediente
- 500 gr. carne tocata de vita
- 2 vinete medii
- 1 ceapa mai mare
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 400 ml suc de rosii
- 1 lingura pasta de rosii
- ulei pt calit carnea si vinetele separat
Condimente
- piper negru, sare, boia dulce, sumak, seminte de fenicul, oregano
Plan de lucru
adaugam ardeii taiati julien lasam cateva minute, apoi adaugam carnea tocata
Lasam pe foc pana se face carnea; intre timp adaugam condimentele
Separat calim vinetele taiate cubulete (care in prealabil au fost sarate pentru a se elimina din apa si amareala)
Intr-un vas termorezistent, amestecam carnea cu vinetele, apoi adaugam sucul de rosii.
Lasam la cuptor pentru circa 30 minute, la 190 grade.