Mancare De Vinete Cu Ardei Copti (sau O Zacusca La Moment )
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Deja in piata sunt vinete si ardei grasi , totul este proaspat si apetisant !
Aceasta mancare este tare gustoasa si extrem de buna , merge si la dieta, se poate manca si rece , este chiar mai savuroasa, in zilele calduroase !
Se poate face si din legume proaspete dar si din legumele congelate de toamna !
Vinetele si ardeii, copti , se curata, se scurg si se taie marunt.
2 cepe mari rosii, se taie marunt si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se adauga rosii taiate marunt sau bulion, ardeii si vinetele.
Se potriveste de sare, piper,boia de ardei iute, se mai pun si vreo 4-5 catei de usturoi taiatati marunt, 2 foi de dafin, se rastoarna intr-un vas ceramic si se da la cuptor, la foc mic, ca sa scada zeama si este gata atunci cand se face o crusta deasupra !
Mancarea se poate servi cu paine integrala , mamaliga sau pur si simplu ca garnitura la chiftele, este foarte sanatoasa si buna !
Aceasta tocana de fapt este ca o zacusca facuta la moment. Exact din aceleasi ingediente dar fiarta mai mult, se face zi zacusca simpla, clasica. Se ambaleaza in borcane de 400 de grame si se sterilizeaza inca 40 de minute.