Mancare De Urzici Cu Usturoi
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A venit primavara, si spre marea noastra fericire au aparut urzicile. Fiind mari pasionati de urzicute, sub orice forma, salata, ciulama, mancare,etc...am cules cu drag si spor si am preparat o mancarica de urzici cu usturoi care ne-a uns pe suflet.
Ca si cantitate, am folosit cu aproximatie echivalentul a 6 gramajoare de urzici cumparate din piata, insemnand cam 4 portii. In functie de preferinte, le-am servit cu oua ochi sau ciocanele ametite.
Ingrediente:
- urzici
- o cana lapte
- o felie mai groasa de unt
- sare
- piper
- 4 catei usturoi pisati sau taiati feliute
- o ceapa tocata marunt
- 2 linguri faina
Urzicile se spala bine in mai multe ape, se taie radacinile, ca sa nu va urzice puteti folosi manusi sau sa le prindeti cu 2 furculite. De aceasta treaba s-a ocupat sotul, care a zis ca nu l-au urzicat deloc, probabil pentru ca le-a spalat direct in apa si erau culese cu o zi in urma.
Se pune o oala mare pe foc cu apa sa fiarba, cand fierbe se adauga urzicile, se tin pe foc 10 minute dupa care se scot intr-o strecuratoare.
Se toaca pe un tocator, lafel cum se toaca vinetele coapte.
Intr-o tigaie, punem untul la prajit cu ceapa, adaugam urzicile, amestecam bine cele doua linguri de faina cu laptele si-l turnam deasupra, amestecand des, saram, piperam. Cand se mai ingroasa compozitia, adaugam treptat doua cani din apa in care au fiert. Spre sfarsit adaugam usturoiul.