contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Urzici Cu Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

A venit primavara, si spre marea noastra fericire au aparut urzicile. Fiind mari pasionati de urzicute, sub orice forma, salata, ciulama, mancare,etc...am cules cu drag si spor si am preparat o mancarica de urzici cu usturoi care ne-a uns pe suflet.
Ca si cantitate, am folosit cu aproximatie echivalentul a 6 gramajoare de urzici cumparate din piata, insemnand cam 4 portii. In functie de preferinte, le-am servit cu oua ochi sau ciocanele ametite.
Ingrediente:
  • urzici
  • o cana lapte
  • o felie mai groasa de unt
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi pisati sau taiati feliute
  • o ceapa tocata marunt
  • 2 linguri faina
In varianta de post se inlocuieste untul cu ulei si laptele cu apa in care au fiert urzicile.
Urzicile se spala bine in mai multe ape, se taie radacinile, ca sa nu va urzice puteti folosi manusi sau sa le prindeti cu 2 furculite. De aceasta treaba s-a ocupat sotul, care a zis ca nu l-au urzicat deloc, probabil pentru ca le-a spalat direct in apa si erau culese cu o zi in urma.
Se pune o oala mare pe foc cu apa sa fiarba, cand fierbe se adauga urzicile, se tin pe foc 10 minute dupa care se scot intr-o strecuratoare.
Se toaca pe un tocator, lafel cum se toaca vinetele coapte.
Intr-o tigaie, punem untul la prajit cu ceapa, adaugam urzicile, amestecam bine cele doua linguri de faina cu laptele si-l turnam deasupra, amestecand des, saram, piperam. Cand se mai ingroasa compozitia, adaugam treptat doua cani din apa in care au fiert. Spre sfarsit adaugam usturoiul.

Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com