Mancare De Urzici Cu Usturoi Si Smantana
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
A venit primavara, au aparut verdeturile proaspete, asa ca incepem sa mancam mai sanatos.
INGREDIENTE:
8 gramajoare de urzici
150-200 ml lapte
100 g smantana pentru gatit
2 linguri ulei masline
4-6 catei usturoi pisati sau taiati cuburi foarte mici
1 ceapa mica-medie tocata marunt
sare
piper
PREPARARE:
Daca tinem post inlocuim laptele si smantana cu lapte bio din orez.
Spalam urzicile bine, in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare timp de 5-6 minute.
Dupa acest interval, le scurgem si le tocam foarte marunt. Calim ceapa tocata marunt pana se inmoaie, apoi punem usturoiul si calim in jur de 30 secunde.
Adaugam urzicile, smantana si laptelesare si piper dupa gust si fierbem pana scade lichidul, amestecand destul de des.
Daca vrem un gust mai pronuntat de usturoi putem pune la sfarsit 2 catei de usturoi pisati, amestecam pana se omogenizeaza si servim cu un ou ochi sau ca atare, cu mamaliga.
Pofta buna!