Mâncare De ştevie/labada
Sursa Mâncare de ştevie/Labada
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
½ kg ştevie (labada)
o ceapă
o ceaşcă de orez
100 ml ulei
o lingură rasă de pastă de tomate
sare după gust
MOD DE PREPARARE:
Ştevia curăţată în prealabil, este opărită şi tocată nu foarte mărunt. Separat se curăţă, se toacă ceapa şi se căleşte în ulei, după care se adaugă o lingură rasă de pastă de tomate, se adaugă şi ştevia tocată. După ce se călesc toate se adaugă două căni de apă şi se lasă până dau în clocot. Se adaugă şi orezul, spălat şi curăţat în prealabil. Se adaugă după gust sare. Se lasă la foc mic şi dacă mai este nevoie se poate adăuga apă. Când orezul este gata se stinge focul şi se poate adăuga şi o lingură de smântână.
Este o mâncare care se serveşte caldă cu iaurt cu usturoi.
În copilăria mea bunica făcea această mâncare când apărea ştevia din belşug în curte.