Mancare De Spanac
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
În căsuţa din pădure,
Locuiau un melc şi-un rac.
Vine pupăza şi spune:
Vreau şi eu nişte spanac.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 2 kg spanac proaspat
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri de unt
- 4 oua
- zeama de la o lamaie
- sare
Plan de lucru:
- spalam bine frunzele de spanac, apoi le oparim 10 minute. Le scurgem, le tocam marunt.
- Punem la calit in unt ceapa tocata marunt (poza 2), adaugam morcovul razuit (poza 3).
- Lasam pe foc 2 minute. Adaugam spanacul tocat marunt (poza 4). Lasam la fiert circa 20 minute. Daca este necesar adaugam putina apa. Presaram sarea si turnam zeama de lamaie.
- Batem ouale si le adaugam in spanac cu cateva minute inainte de a lua de pe foc (poza 5). Amestecam si se vor forma acele ”zdrente”.
- Pofta mare ! (poza 6)
Timp de preparare: 90 de minute (incluzand timpul de curatare a spanacului)
Pret: 3.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne