Mâncare De Spanac
articol scris de catcooking blog catcooking.wordpress.com
Unul dintre principalele motive pentru care aşteptam primăvara a fost apariţia verdeţurilor, în special spanac şi leurdă.
Şi cum am găsit spanac în piaţă am înaugurat venirea primăverii cu o mâncare pe măsură.
Ingrediente :
-1 kg spanac
-7 linguri făină
-5 căţei de usturoi
-lapte cât cuprinde – cam 700-800 ml
-ulei
-sare
Usturoiul l-am mărunţit bine în mojar şi apoi l-am pus la călit cu ulei.
Spanacul spălat foarte bine l-am opărit puţin. ( într-o oală mare am pus apă cu sare la fiert, când a clocotit am pus spanacul, l-am lăsat 2 minute şi l-am lăsat într-o strecurătoare la răcit)
Când s-a răcit l-am tocat cât de mărunt am putut.
După ce am călit usturoiul am pus spanacul peste, apoi făina, le-am amestecat bine şi am început să torn laptele puţin câte puţin până ce s-a îngroşat suficient.
Am mai lăsat mâncarea să fiarbă vreo 10 minute şi e gata.
Se mai poate pune la sfârşit puţină smântănă pentru o consistenţă mai cremoasă.
Iar de servit se poate servi simplu sau cu ochiuri de ou.
POFTĂ BUNĂ!
Filed under: Retete cu legume, Retete Rapide