Mâncare De Spanac/ispanak Yemeği
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
un kg de spanac
o legătură de ceapă verde sau o ceapă medie
1 morcov mic
o ceaşcă de orez
o roşie bine coaptă sau 2 linguri de pastă de tomate
MOD DE PREPARARE:
Curăţă şi spală straşnic spanacul. Pentru a scăpa de toate impurităţile din spanac putem să ţinem spanacul într-un bol cu apă şi oţet pentru cel puţin 30 min.
Într-o cratiţă punem ceapa la călit, după ce aceasta devine aurie adăugăm şi morcvul tăiat rondele. Când morcovul se înmoaie un pic se adaugă spanacul tăiat. Când se înmoaie spanacul (2 min) se adaugă şi orezul. După ce s-au călit toate adaugăm roşiile tăiate cubuleţe foarte mici şi adăugăm 2 ceşti cu apa şi lăsăm să fiarbă până se umflă orezul.
Când este gata se serveşte cu iaurt cu usturoi.