Mâncare De Praz
Sursa Mâncare de praz

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cump?rasem ni?te praz cu gândul s? caut ceva pe net s? v?d ?i eu cum e.
?i asta am g?sit.
Am folosit:
- 360 gr carne de porc (eu am avut 2 cotlete potrivite ca m?rime, dar cam grase pentru gustul nostru în materie de friptur?)
- 2 fire de praz (cur??ate ?i t?iate în felii mai grosu?e au cânt?rit 190 gr)
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- suc de ro?ii
- un cub de bulion ca aici
- 1 ro?ie
- m?sline
Am l?sat carnea (t?iat? în cuburi) s? zac? vreo 2 ore cu sare, piper ?i cimbru.
Am pus tigaia la încins. Ulei cât s? acopere fundul wok-ului în strat sub?ire. Când ?i acesta a fost încins, am aruncat carnea ?i am l?sat 2-3 minute la flac?r? mare, amestecând în continuu. Apoi am l?sat la foc mic pân? ce a disp?rut apa l?sat? de carne.

Am ad?ugat prazul ?i ap? cât s? acopere aproape de tot amestecul.

Dup? vreun sfert de or? am ad?ugat suc de ro?ii (din ochi), bulionul, sare ?i piper. Dup? ce am decojit ?i am tocat ro?ia am ad?ugat-o ?i pe ea. Am t?iat m?sline, cur??ându-le de sâmburi.
Am mai l?sat câteva minute.
?i gata.

Am pus mâncarea peste orez fiert în ap? cu sare.
Data viitoare voi folosi carne de vit? condimentat? cu sos de soia.
Sursa re?etei: aici.